Wednesday, December 29, 2010

The Wierd Wizard - No Budget Production

Semalam aku godek-godek notebook aku.  Di desktop ada satu folder tajuk Alia.  Aku klik folder tu.  Takde apa sangat yang menarik.  Ada game barbie, beberapa keping gambar Alia dan ada design henpon.  Alia ada design beberapa jenis henfon.  Nanti aku nak hantar ke Nokia, mana tahu Nokia nak beli design tu.  Bole aku guna duit tu buat beli Porsche Cayenne seketul. 

Ada satu file Microsoft Office Word 2007 menarik perhatian aku.  File tu bertajuk THE WIERD WIZARD - NO BUDGET PRODUCTION.  Uihsss...tajuk lain macam.  Aku klik dengan berdebar-debar...

ATHIRAH : LEGATO {BUDAK BARU DI THE WAVERLY WIZARS SCHOOL}
ALIA: VENDER AVE LAXINE {AHLI SIHIR YANG GENIUS}
AMSYAR : DANNY WESLEY {PENGAWAS YANG GENIUS}
ADDIEN : ALEXANDER ZULQARNYN {GBJ_GENG BUDAK JAHAT}
ABU : DENY LOVEBUTTONN {GBJ_GENG BUDAK JAHAT}
LUTFIL : NICKLAS STEKELENBURG {GBJ_GENG BUDAK JAHAT }

CERITA INI MENGISAHKAN SEORANG BUDAK PEREMPUAN BERNAMA LEGATO. YANG TELAH MENJADI WARIS SIHIR DATUKNYA YANG BARU SAHAJA MENINGGAL DUNIA KERANA TERKENA SIHIR AKIBAT BERMUSUHAN DENGAN SEORANG AHLI SIHIR YANG BERNAMA GABAN. LEGATO DIPILIH KERANA DIA ADALAH CUCU KESAYANGAN DATUKNYA.

PADA SUATU HARI, LEGATO SEDANG BERJALAN UNTUK BALIK KE RUMAH. TIBA –TIBA SEORANG BUDAK MENGHANTAR SURAT KEPADA LEGATO.  LEGATO MEMBACA SURAT ITU, TIBA – TIBA LEGATO TERMASUK KE DALAM SURAT ITU.

PENGEMBARAAN BERMULA…

SETIBANYA DI SANA, DIA DITEMUKAN DENGAN PENGETUA, HOLLY JACKSON, OLEH DANNY WESLEY DITEMANI VENDER AVE LAXINE. DI DALAM BILIK PENGETUA, DIA DITANYA SOALAN-SOALAN YANG SERING DITANYA KEPADA PELAJAR LAIN. KEMUDIANNYA DIA DIBERI BORANG PENDAFTARAN UNTUK DIISI.

SETELAH SELESAI SESI PENDAFTARAN, LEGATO BERKENALAN DENGAN VENDER AVE LAXINE DAN DANNY WESLEY. MEREKA BERKAWAN BAIK SEJAK ITU.

SEMPENA PERSAHABATAN ITU VENDER MEMBUAT RANCANGAN UNTUK MAKAN MALAM BERSAMA .GENG BUDAK JAHAT

Konfem lepas ni J.K Rowling sama J.R.R Tolkien tak boleh cari makan!!!

++++

* TIBA-TIBA LEGATO TERMASUK KE DALAM SURAT ITU...memang suspen!!!

2 comments:

  1. perghh..... nie citer epik tahap tinggi nie....
    :-aLCapone-

    ReplyDelete