Wednesday, November 23, 2011

Adik Anon Yang Marah-Marah...

Anonymous said...

bodoh kau ni zam ali...sifat melayu semulajadi ko pekat sialll...

Anonymous said...

memang bodoh zam ali bengap ni...suke melemahkan smangat org...macam haram la kau zam ali..hahahahaha..

zam ali said...

aku bukan lemahkan semangat dia...aku suruh dia main sampai terer...sampai betul2 punya terer!!!

Anonymous said...

tak payah sembang lebat brader.
lu kasi main telur lu lah k.
pesen dengki dengan orang.
bodoh punya orang tua.

zam ali said...

Wah marah sangat bunyinya orang muda ni kehkehkeh...orang muda memang cepat panas hati ye dok? Cuba la kenalkan diri..."baling batu sembunyi tangan" amatlah tidak bertelor perbuatan itu. Nanti kalau dah kenal boleh aku belanja makan sambil kita berborak panjang pasal bola sepak.


Anonymous said...

APa punya melayu lah zam ali nii...huh,aku suka tengok nazmi tu main...kau tu entah ape2 yang ade.....

Anonymous said...

Kalau kau terer sangat kau main laaa!! ...kalau kau main aku rasa kompom kau sesak nafas..ni aku budak 19 tAHUN beri nasihat kat kau yg dh tua..ingat solat,jgan nak dengki dgn org,..kuno punya orang tua lah...
Di atas adalah komen seorang Adik Anon yang amat marah dengan entry aku yang ini.


Mengikut kata Adik Anon tersebut, umurnya baru 19 tahun.  Kebetulan, aku ada beli majalah National Geographic bulan Oktober.  Tajuk depannya The New Science Of The Teenage Brains.  Beli masa nak naik bas balik cuti raya haji itu hari.  Mula-mula aku nak beli Majalah Mangga, boleh tengok tetek artis.  Tapi bila mengenangkan aku nak balik raya jumpa keluarga, aku batalkan niat keji tu. Di muka surat 37, David Dobbs ada menulis artikel bertajuk Teenage Brains:


" it shows in real life, where the period from roughly 15 to 25 brings peaks in all sorts 
of risky ventures and ugly outcomes."

"in scientific terms, teenagers can be a pain in the ass."

"This long, slow, back-to-front development wave, completed only in mid-20s,
appears to be a uniquely human adaptation.  It may be one of our most consequential.
It can seem a bit crazy that we humans don't wise up a bit earlier in life.  But if we
smartened up sooner, we'd end up dumber."

Mula-mula aku nak marah juga dengan komen-komen Adik Anon.  Tapi bila mengenangkan Adik Anon hanyalah seorang remaja berumur 19 tahun yang otaknya sedang ligat berkembang menuju kesempurnaan akal, aku tak jadi marah.   Semoga Adik Anon dan otaknya membesar dengan sihat...muah muah!!

++++

Artikel penuh Teenage Brains boleh baca di sini.

9 comments:

  1. Hai saya Lont hehe

    ReplyDelete
  2. hah ...Steady la zam... bila mau minum? susah mau jumpa org jauh ni. Lont , apahal ko tulih nama kat situ? hahaha...

    ReplyDelete
  3. Kau Lempang je budak tu Zam.....

    ReplyDelete
  4. Lont : dajeiii
    pokjak : meh la cni

    ReplyDelete
  5. hahaha...budak2 zam...apa laa sgt..gigi pon tumbuh x abis lg...-Jr-

    ReplyDelete
  6. senang je..maksudnye blog ni dah bjaya mendpt perhatian ramai termasuk budak anon umur 19 thn yg tgh berkembang pesat minda nya..tahniah utk zam ali..
    ~bukan anon tp pingu ijo

    ReplyDelete
  7. woii Zam Anal, aku macam nak pi sana ja 2hb nanti

    ReplyDelete
  8. en.usssooong sgt susah di kesan...tok, mano buoh pauh?

    ReplyDelete