Sunday, June 30, 2013

MRT, 3 tahun lagi...

Aku check pen drive, jumpa video ni.

video



Masa PM, Abang Najib kita, pecah tanah projek MRT ni di KL Convention Centre, acara tu disiarkan secara langsung.  Aku yang buat siaran langsung tu. 

Projek MRT dijangka akan siap tahun 2016.  Aku harap ia dapat mengurai kesesakan trafik di Lembah Kelang.  Dulu masa dorang buat komuter, LRT, monorel dan Smart Tunnel...itu juga harapan aku.  Aku akan terus mengharap nampaknya...

"Hope is a good thing, maybe the best of things.  And no good thing ever dies." - The Shawshank Redemption (1994)...filem paling best, sape tak pernah tengok dia kodi.

Tuesday, June 18, 2013

Random Awesome...

1.  Aku mengumpul setem semula.  Hobi yang dah lama aku tinggalkan.  Sekolah rendah dulu.  30 tahun punya cerita.  Semuanya sebab, cuti sekolah hari tu, Lutfil cakap dia masuk Kelab Mengumpul Setem di sekolah.  2 minggu cuti sekolah, aktiviti mencari setem dan album setem lama dengan bantuan isteri.  Seronok sebenarnya kumpul setem.

2.  Aku dapat tahu yang gua-gua batu kapur di Merapoh, Kuala Lipis, Pahang nak dimusnahkan dan dijadikan simen.  Akan terbina sebuah kilang simen terbesar di Asia Tenggara di Merapoh.  Hoii orang Pahang, sila bangun menentang.  Cukuplah musnahkan alam.  Di Penjom, Koyan dan Raub dah ada lombong emas.  Itu hari kecoh kejap kononnya lombong emas di Raub guna sianida dan ramai yang terkena kesan toksid.  Tapi nak pilihanraya itu hari, media kata pembangkang spin isu tu.  Sape yang betul aku tak tahu.  Hutan dekat area Cameron Highland pun dah makin sikit aku perati.  Sekarang tengah giat buat empangan.  Pegi Cameron pun dah tak sejuk sekarang.  Cukup-cukuplah membuli alam, sekali dia lawan balik, tak terdaya kita.

3.  Aku suka dengar lagu Aizat, Sungai Lui sekarang.  Antara lagu Melayu paling steady pernah dihasilkan.  Bagi aku la...bagi korang peduli apa aku.

4.  Sindrom Candy Crush turut menjangkit ke aku.  Cilaka betul, pantang ada masa senggang, mesti nak main.  Nak update blog pun malas.  Ok bye, nak main candy crush kejap.

http://www.youtube.com/watch?v=mp9MKrwd2cQ